Om Anette Jacobsen

 

Jeg er et livserfarent menneske fra 1967, som gennem jobs og fritidsinteresser "har trukket" en fælles rød tråd: at hjælpe andre med at udvikle sig – enten som individer eller i større grupper og organisationer.

 

Min første uddannelse tog jeg på Aalborg Universitet indenfor sprog og interkulturel kommunikation. I de første år på arbejdsmarkedet underviste jeg på en erhvervsskole. Det private erhvervsliv trak, og jeg har arbejdet som uddannelseskonsulent, som personaleleder og generelt indenfor human resource.

 

Jeg arbejder fortsat på timebasis indenfor HR, coaching, erhvervspsykoterapi og uddannelse.

 

I 2008 blev jeg coach, i 2019 tog jeg en 1-årig naturterapeutuddannelse, og i 2021 færdiggjorde jeg den 4-årige psykoterapeutuddannelse, som blev startskuddet til egen praksis. 

 

Jeg holder meget af at være ude i naturen og tilbyder bl.a. derfor at flytte terapi-rummet udenfor. Det virker godt, hvilket også er videnskabeligt anerkendt i dag. 

 

Jeg haft samtaler med hundredvis af mennesker, som har brugt mig som sparringspartner til at komme ud af en fastlåst situation, tænkning eller andet, der har forhindret dem i at være dér, hvor de godt kunne tænke sig at være. 

 

 

Psykoterapi i naturen - hvorfor virker det?

 

Vi mennesker har på få hundrede år gennemgået en samfundsmæssig, teknologisk og kulturel revolution. Trods det er vi genetisk og biologisk stort set identisk med de mennesker, der levede i stenalderen.

 

Fysiologisk er du altså udviklet til en helt anden tilværelse, end den du lever i i dag.

 

Forskere mener, at mennesker har to typer opmærksomhed - en rettet og en spontan.

 

Når du er i naturen, er den spontane opmærksomhed ofte på spil, og den er ikke så energikrævende som den anden af slagsen. Det betyder, at din hjerne kan slappe mere af og restituere, når du er udenfor og blandt f.eks. træer, dyr, eller ved vandet.

 

De naturlige omgivelser giver sansemæssige oplevelser, som du instinktivt vurderer som trygge. Ubevidst øges øges dine positive følelser, og blodtryk, stresshormonniveau og muskelspændinger falder.

 

Disse naturlige fordele indgår derfor i den psykoterapi, du får hos mig. 

 

Skov, sø og åbne arealer hjælper til din personlige udvikling.

 

Terapi i det fri v/Anette Jacobsen, Korsvej 6, 8530 Hjortshøj, tlf: 40277218, mail: anettejac@outlook.com
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk